+90 850 733 1984                EN

WhatsApp da YAZILMAMIŞ BİR MESAJINIZ VAR !

%%0 Beğeni / 1 kisi oyladi!

17 yıldır eğitimci,  1 yıl 1 aydır veliyim.

1 yıl 1 aydır pasif bir veli WhatsApp grubu üyesiyim. Güzel bir çiçek isimli sınıfla okullu olan kızım ile duygusu ve tavrı nedir bilemediğim ama itiraf ediyorum merak ettiğim bu grup; 1 yıl içinde sadece   her ay yapılan doğum günlerinde doğum günü olan çocuğun yeni yaşını kutlamak ve öğretmenler gününde nasıl bir kutlama yapılacağı ile ilgili aktif oldu. Neyse ki ülkemin aydınlık, bilinçli anne-babaları önemli olan hatırlamak ve değer bilmek diyerek bir çiçek ve güzel bir not ile hatırlama görüşünde kısa sürede ve saygı çerçevesinde birleşti. Çocuklarımızın ağzından yazdığımız en güzel notlar mutluluktan öğretmenimizi ağlattı. Yıl güzelliklerle kapandı.

Bu yıl yeniden güzel bir çiçek isimli başka bir harmanla, yeni bir sınıfımız var ve susmayan bir WhatsApp veli grubumuz.  Her konuda çocuklarımızın sağlıklı gelişimi için yaşam tempomuzu da göz önünde bulundurarak bizi yormadan en uygun iletişim kanalı ile önleyici yaklaşımla bizi bilgilendiren bir okulumuz var. Akademik, etkinlik takvimleri, gezi notları, toplantılar, görüşmeler ve çocuğumla ilgili bireysel her konu öğretmenimi aramama bile gerek kalmadan, sorulara ihtiyaç duyulmadan sunulmakta. Ama WhatsApp grubu saat 23.30 da “ yarın yüzme var mı? “ diyor. Neden anlamıyorum? Üzerine,  çocuğumun adının öğretmenleri tarafından etiketlendiği,  gereken bilginin bilgisayar çıktısı ile alınarak yapıştırılmış olduğu bir haberleşme defterimiz ve bir portalımız var. Yüzme notu eve gelmiş ve okuduğuma dair benden imza alınmış bile. Neden bu konu, ateşli çocuğumun başında beklerken, hastalanmış bir yakınım hastanede yatarken, kardeşim yolculuk halinde ve ben onun varış yerine ulaşmasını beklerken ve telefonum koşullarım nedeniyle açık kalmak zorunda olduğu için gece gece benim evimde ve özelimde. Kısmen ve kişiye göre tahammül edilebilir. İç acıtan ve öfkelendiren kısım şimdi geliyor.  Okuldan kızımı almaya gidiyorum. Her gün kısacık bir geri bildirim ile kızımı teslim eden öğretmenimiz yok. Kızım hasta olduğunu söylüyor, 2. Gün ,3. Gün yine yok ve sonunda genç öğretmenimizin genç annesini kaybettiğini öğreniyorum. Bireysel her konu ile ilgili zaman ve sınır tanımayan grup çalışmıyor (!)  Kimse, “ öğretmeninize belki taziye dilemek istersiniz” diye haber verelim demiyor. En çok empati derken en az en az yaşadığımız şey; duyarlılık oluyor, değer bilmek oluyor.  Yeni nesil velilik “ sadece benim çocuğum, yarın ve başkası umurumda değil mi diyor? Her seferinde vurgulamamıza rağmen okul koridoruna sabahları girerek çocuğu ile vedalaşan baba, o sınıfta bir başka çocuğun babasını 3 yıldır göremediğini asla düşünmüyor?

Peki siz ne düşünüyorsunuz ?

Hande Akman

Uzm. Psk. Dan Rehber Öğretmen