Sporda Branşlaşma

Nesibe Aydın Eğitim Kurumları, akademik başarılarının yanı sıra sanat, kültür ve spor dalları ile uğraşan, çok yönlü, yaratıcı, sosyal bireyler yetiştirmeyi hedef edinmiştir. Haftada iki saat beden eğitimi dersi, yüzme dersi ve her sınıf düzeyinde açılan spor etkinlik çalışmaları, öğrencilerimize haftada en az 4 saat hareket etme ve enerjilerini atma imkânı tanımaktadır.

Modern tesislerimizde,  basketbol, voleybol, yüzme, judo, badminton,  step ve jimnastik, futbol, satranç, halk dans, modern dans, dağcılık ve tırmanma, izcilik gibi birçok spor branşında aktif hizmet vermeye devam etmekteyiz. Bireyi birçok yönüyle yetiştirme ve geliştirme temel ilkesiyle, küçük yaşlardan itibaren belirli kategorilerde çalışmalar sürdürülmektedir.

Fiziksel ölçüm testleriyle, üst düzey ölçütlerle belirlenen öğrencilerimiz yetenekleri doğrultusunda ilgilendikleri branşlara yönlendirirken, branşların yaşam kültürü haline dönüşmeleri için çaba gösteren bir anlayışa sahibiz .

Nesibe Aydın Gençlik ve Spor Kulübü’nün kurulmasıyla spor çalışmaları ve sporcu sayısında önemli derecede artış olmuştur. Çok farklı branşlarda faaliyet gösteren kulübümüz; basketbol, futbol, voleybol, yüzme, satranç, dans, judo, okçuluk, masa tenisi, halk dansları, jimnastik ve izcilik branşlarında çalışmalarını sürdürmekte ve müsabakalara katılmaktadır. Faaliyetini sürdüren bu takımlarımızın sporcularının yüzde 95’i okulumuz öğrencilerinden oluşmaktadır. Okul paydos zili çaldıktan sonra da okulumuzda çalışmalar devam etmekte, iki saat süresince öğrencilerimiz bünyesinde bulundukları takımlarla antrenman yapmaktadır. Özellikle altyapı takımlarımıza dahil edilecek sporcuların belirlenmesi adına yaptığımız fiziksel ölçüm testleri bu süreçte antrenörlerimize kaynak oluşturmaktadır.  Ayrıca hafta sonu spor okulu çalışmaları da takımlarda yer alamayan çocuklarımız için spor yapma imkanı sağlamaktadır.

Küçük yaşlarda yetenekleri doğrultusunda keşfedilen öğrencilerimiz, okul saatleri dışında dâhil oldukları branşlarda düzenli antrenmanlarla sporcu disiplini kazandırılarak hem okul hem de Nesibe Aydın Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde müsabakalara katılmaktadır. Büyük bir kısmının kendi bünyemizdeki öğrencilerimizden oluşturduğumuz sporcularımız birçok alanda gerek ülkemizde gerekse dünyada başarılara imza atmıştır. Bu doğrultuda eğitim politikamızdan ödün vermeden emin ve kararlı adımlarla büyümeye devam ediyoruz.

Öğrencilerimize ders dışında yıl boyunca sosyal, sanatsal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenlenmektedir. Spor okullarımız bu etkinliklerin önemli ayağını oluşturmaktadır. Her türlü modern teknik alt yapıyla donatılmış ortamlarda, öğrenciler küçük yaşlarda yetenekleri doğrultusunda keşfedilerek sportif branşlara yönlendirilmektedir.