+90 850 733 1984                EN

Akademi Müdürü Akademi Müdürü

1987 yılında İstanbul'da doğdu. İlk öğretimini Samsun Meralcan Okulları'nda tamamlamıştır.
5 yaşında Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Çok Sesli Çocuk Korosu'nda şef Aynur Özgür ile çalışmaya başlamıştır. Aynı yıl Aynur Özgür ile solfej ve piyano derslerine başlayarak koristliğin yanı sıra birçok konserde koronun piyano eşliklerini yapmıştır.

1997 yılında Bilkent Senfoni Orkestrası Anadolu turnesinin Samsun durağında sınava girmiş, sınavı kazanarak lisans sonuna kadar burslu eğitim hakkı kazanarak eğitimine Ankara'da devam etmiştir. Orta öğretimi boyunca Muhammedjan Turdiyev ile keman çalışmış, liseden itibaren ise İrşad Mamedov ile viyola çalışmaya başlayarak Bilkent üniversitesi viyola ana sanat dalından mezun olmuştur. İlk orkestra çalışmalarına Hakan Kalkan şefliğinde konserler veren Müzik Hazırlık Oda Orkestrası'nda başlamış, orta öğretiminden sonra ise Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası viyola grubuna katılarak çok sayıda konserde görev almıştır. Eğitimi boyunca birçok viyola resitali vermiştir. Bunların yanı sıra Bilkent Gençlik Korosu'nda Elena Puşkova ile çalışarak çok sayıda uluslararası festival ve yarışmaya katılmıştır.

2008 yılında çalışmalarını müzik teorisi üzerine yönlendirerek Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Ana bilim dalı sınavlarını kazanmış, buradaki eğitimi boyunca Doç. Dr. Mehmet Emin Göktepe ile ileri armoni, Yrd. Doç. Mehmet Yüksel ile müzikal analiz ve form analizi, Günay Günaydın ile Türk müziği teorisi, Burcu Tunakan Şensoy ile Osmanlıca ve Dünya müzikleri, Mehmet Can Özer ile ses fiziği ve Bilgisayar destekli müzik çalışmalarını sürdürmüş ve 2011 yılında şeref öğrencisi olarak mezun olmuştur.

Bir yandan konservatuvar eğitimine devam ederken diğer yandan 2008 yılında Ankara Devlet Tiyatrolarında müzisyen olarak çalışmaya başlamıştır. "Narnia Günlükleri","Karlar Kraliçesi" gibi çocuk müzikallerinin yanı sıra "Cyrano de Bergerac", "Barış", "Gizler Çarşısı", "Shakespeare Zorda" gibi iyi prodüksiyonlarda yer alarak Işıl Kasapoğlu, Yücel Erten, İlham Yazar, Laçin Ceylan ve Sabri Özmener gibi önemli yönetmenle çalışma fırsatı bulmuştur.

2006 yılından beri birçok sanat kurumunda eğitmenlik yapan İpek Sarı, 2016 yılında Nesibe Aydın Sanat Akademisi bünyesine katılmıştır. Hala Nesibe Aydın Sanat Akademisinde hem eğitmenlik hem de yöneticilik yapmaya devam etmektedir.