+90 850 733 1984                EN

Anasayfa 1.Zeka ve Akıl Oyunları Yarışmasına Katılımlarınızı Bekliyoruz...( Lise Öğrencilerine Yönelik)

T.C.

ANKARA / GÖLBAŞI

ÖZEL NESİBE AYDIN ANADOLU VE FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

1. ZEKA VE AKIL OYUNLARI YARIŞMASI

Yarışmanın Konusu : Zeka ve Akıl Oyunları Yarışması  ON-LINE KAYIT FORMUNU AÇINIZ

Yarışmanın Amacı : Problem çözme yeteneğine ve zeka gelişimine katkıda bulunmak, hafızayı ve motivasyonu güçlendirmek, hızlı düşünmeyi sağlamak Yarışmanın Dayanağı : Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinin Madde 11 (30090 sayılı gazete) “Yarışmalar sınıf içi, okul içi, okullar arası ve yurt içi düzenlenebileceği gibi uluslararası da düzenlenebilir”

Katılımcılar : Türkiye çapında faaliyet gösteren devlet okulları ve özel okulların katıldığı Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 9., 10. ve 11. sınıflar

Yarışma Tarihi : Ön Eleme 2 Kasım 2019 Cumartesi, saat: 13:30-15:00

Final Yarışma Tarihi : Yarışma 16 Kasım 2019 Cumartesi, saat 10:00-14:30

Yarışma Koordinatörü : Musa YILMAZKAYA

YARIŞMA ŞARTLARI :

1. Yarışmaya katılacak okulların, www.nesibeaydin.k12.tr web sitesi üzerinden 25 Ekim 2019 Cuma günü mesai bitimine kadar başvurularını yapması gerekmektedir. Bir okul istediği sayıda öğrenci için başvuru yapabilir.

2. Başvurusu yapılan öğrenciler, kendisine en yakın Özel Nesibe Aydın Okulunda ön eleme sınavına girecektir. Öğrencilerin sınav sırasında fotoğraflı okul kimliğini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

3. Ön eleme sınavı sonucunda sıralamada başarı sağlayan ilk 150 öğrenci, Ankara Nesibe Aydın Gölbaşı Kampüsünde yarışmaya katılmaya hak kazanacaktır. Öğrencilerin danışman öğretmenleriyle birlikte gelmeleri ve yarışma sırasında fotoğraflı okul kimliğini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

4. Yarışma soruları alanında deneyimli bir kurul tarafından hazırlanacaktır.

5. Puanlama ile ilgili bilgiler soru kitapçığında verilecektir.

6. Yarışmaya katılım ücretsizdir.

ÖDÜLLER:

Türkiye Birincisine : 7.500 TL para ödülü, Başarı Belgesi ve Madalya

Türkiye İkincisine : 5.000 TL para ödülü, Başarı Belgesi ve Madalya

Türkiye Üçüncüsüne : 2.500 TL para ödülü, Başarı Belgesi ve Madalya

TÜRKİYE GENELİ

1. ZEKA VE AKIL OYUNLARI YARIŞMASI

ÖN ELEME SINAVI: Türkiye geneli 1. Zeka ve Akıl Oyunları yarışması ön elemesi 2 Kasım 2019 tarihinde ülke genelindeki Özel Nesibe Aydın Okullarında yapılacaktır. (Ankara, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, Kocaeli, Konya, Mersin)

FİNAL: Final yarışması 16 Kasım 2019 tarihinde Ankara Nesibe Aydın Okulları Gölbaşı Kampüsünde Yapılacaktır. ( Konaklama ve şehirlerarası ulaşım giderleri yarışmacılara aittir. Ankara içi ulaşım ve yiyecek içecek giderleri kurumumuzca karşılanacaktır.)

YÖNERGE DOSYASI

YARIŞMA: Lise 9, 10 ve 11. Sınıf öğrencilerini zeka, matematik ve mantık oyunları ile tanıştırmak, problem çözme yeteneğine ve zeka gelişimine katkıda bulunmak, hafızayı ve motivasyonu güçlendirmek, hızlı düşünmeyi sağlamak amacıyla düzenlenmiştir. Yarışmamız bireysel bölümler (Ön Eleme), takım bölümleri ve finalden oluşmaktadır.

Yarışma sonunda final sıralamasında ilk üç dereceyi elde eden öğrencilerimize çeşitli ödüller verilecektir.

YARIŞMANIN İÇERİĞİ:

• Eleme sonucunda ilk 150’ye giren öğrenciler final yarışmasına davet edilecektir.

• Final Yarışmasına katılmaya hak kazanan öğrenciler web sayfası üzerinden duyurulacaktır.

Final Yarışmasında;

• Öğrenciler her bölümde 5’er kişilik gruplar halinde yarışacaklardır.

• Her grup farklı okullardan gelen öğrencilerden oluşacaktır.

• Grubun aldığı puan her öğrencinin puanını belirleyecektir.

• Her bölümde öğrenciler farklı gruplarda yarışacaktır.

• 3. bölüm sonunda en yüksek puanı alan 10 öğrenci finalde yarışacaktır.

• Final sonunda ilk üçe giren öğrencilere ödülleri sunulacaktır.

PROGRAM AKIŞI

2 Kasım Cumartesi Ön Eleme Sınavı

Program Yeri: Nesibe Aydın Okulları (Ankara-Konya-Kocaeli-Mersin-Antalya-Diyarbakır-Gaziantep)

Sınav saati : 13:30 - 15:00

16 Kasım Cumartesi Final

Final Yarışma Yeri: Nesibe Aydın Okulları Ankara Gölbaşı Kampüsü ( Konaklama ve şehirlerarası ulaşım giderleri yarışmacılara aittir. Ankara içi ulaşım ve yiyecek içecek giderleri kurumumuzca karşılanacaktır.)

09:00- 09:30 Kayıt İşlemleri

09:30- 09:45 Nesibe Aydın Açılış Konuşması

10:00-10:40 1. Bölüm Akıl Oyunları

10:40-10:55 Cafe Break