Anasayfa Nesibe Aydın Rekor Tazeledi

2019-2020 eğitim öğretim yılında Özel Öğretim Kursları ve Temel Liselerin kapatılacağı kararının ardından, uzun yıllardır uyguladığı dershanesiz eğitim modeli ile dikkatleri üzerine çeken Nesibe Aydın Okulları, ortaokul öğrencilerine yönelik olarak düzenlediği Bursluluk ve Okula Giriş Sınavında yeni bir rekora daha imza attı.

17 Mart Pazar günü Ankara’da Gölbaşı ve Yıldızlar Kampüsleri ile Konya ve Gaziantep Kampüslerinde eş zamanlı olarak düzenlenen Ortaokula Giriş ve Bursluluk Sınavına, toplam 714 kontenjan için 21.149 aday öğrenci katıldı. Sınav, yoğun başvuru sebebiyle, sıkı güvenlik tedbirleri altında ve gün içerisinde 4 ayrı seansta, farklı soru kitapçıkları kullanılarak gerçekleştirildi. Her seans, aynen Türkiye genelinde yapılan LGS ve ÖSYM sınavlarının ciddiyetinde, büyük bir titizlik içerisinde tamamlandı.

Türkiye genelinde 7 ilde, 11 eğitim tesisinde hizmet veren Nesibe Aydın Okulları, geçtiğimiz yıllara kıyasla, burs miktarlarını %40 oranında artırarak, dar gelirli ailelerin çocukları için ciddi bir fırsat eşitliği yarattı.

Önümüzdeki yıl, Diyarbakır ve Gaziantep’te açılacak iki kampüsünün burs imkânlarını, çok daha geniş tutan Nesibe Aydın Okulları, doğudaki eğitim seferberliğine üst düzeyde katkı vermeyi hedefliyor.

Öğrenciler, kurumun 35 yıllık yayıncılık tecrübesiyle hazırlanan, nitelikli ve yeni nesil sorulardan oluşan sınavda kayıt hakkı kazanmak için mücadele verirken, veliler de Nesibe Aydın Okulları tarafından düzenlenen, “Yeni Sınav Sistemleri ve Eğitimin Geleceği” konulu seminere katılarak merak ettikleri soruların cevaplarını aldılar.

Nesibe Aydın Okullarının 24 Şubat tarihinde lise öğrencilerine yönelik düzenlediği Fen Liseleri ve Anadolu Liseleri Bursluluk ve Giriş Sınavına, 680 kişilik kontenjan için 18.605 öğrenci katılmış ve sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından,  2 hafta gibi kısa bir sürede kayıtlar tamamlanmıştı.

Ortaokula Giriş ve Bursluluk Sınav sonuçlarının 5 gün içinde açıklanacağını belirten okul yetkilileri, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, ortaokul kayıtlarının da en kısa süre içerisinde tamamlanacağını ilettiler.

20 Mart 2019 Çarşamba