+90 850 733 1984             EN

Anasayfa Nesibe Aydın’dan Doğu’da Eğitim Hamlesi

Kurulduğu 1984 yılından bu yana başarı odaklı yapısı, ulusal sınavlardaki dereceleri ile saygın çizgisini devam ettiren Nesibe Aydın Okulları, 2019-20 eğitim yılında, Gaziantep ve Diyarbakır’da iki büyük yatırımı hizmete alacak.

CEO’lar Yetişecek

Nesibe Aydın Başkan Vekili Mirkan Aydın, hâlihazırda Türkiye’nin 5 ilinde; 9 eğitim tesisi ve 1.000 öğretmenin yer aldığı üst düzey bir kadroyla çalışmalarına devam ettiklerini, önümüzdeki yıldan itibaren Türkiye’nin doğudaki iki büyük ilinde fark yaratacak iki kampüsü faaliyete açacaklarını belirtti. Gaziantep ve Diyarbakır’ın, nitelikli insan gücüne en çok ihtiyaç duyan illerin başında geldiğini vurgulayan Aydın, “öğrencilerimizin akademik bilgileri, yabancı dil hâkimiyetleri ve çalışma alışkanlıkları ile bölgedeki büyük işletmelere CEO, yönetici ya da uzman olarak katkı vermelerini hedefliyoruz” dedi.

Dışarıdan bakınca, inşaat ve finansman maliyetlerinin çok arttığı bir dönemde, bu iki yatırımın yapılmasını birçok kişi riskli bulmuştu. Ancak hem tanıtımlarımıza hem de okula giriş sınavlarımıza beklediğimizin çok üstünde başvuru aldık. Bu sayede, ne kadar doğru bir yerde ne kadar doğru bir yatırımı gerçekleştirdiğimiz için heyecanımız daha da arttı.

Gaziantep kampüsünün, şehrin en gözde noktalarından 15 Temmuz Mahallesi’nde yapımının son aşamaya geldiğini ve bu aydan itibaren kampüs gezilerine velilerin katılabileceğini belirten Aydın, okulun 1.100 öğrencilik kontenjanı olacağını ve prensip gereği ilk yıl için kontenjanın sadece %30’u kadar öğrenci alacaklarını ifade etti.

Diyarbakır kampüsünün ise, Diclekent bölgesinde 1.500 öğrenci kapasiteli, büyük bir eğitim tesisi olacağını ve fiziki koşulları itibariyle kentin en donanımlı okulu olacağını ekledi.

Öğretmenler Ankara’dan Geliyor

Açıklamalarına, Nesibe Aydın Eğitim Kurumları’nın iki öğretmen tarafından kurulduğunu ve kurumun en önem verdiği unsurun öğretmen nitelikleri olduğunun altını çizerek devam eden Aydın, Ankara’daki kıdemli yönetici ve öğretmenlerin açılacak okullara atanması ile kadronun önemli bir kısmının, kurumun deneyimli eğitimcilerinden oluşacağını belirtti.

11 Mart 2019 Pazartesi