Konya Bilim Merkezi Gezisi

Özel Konya Nesibe Aydın Ortaokulu olarak 19.12.2017 tarihinde Konya Bilim Merkezi’ne 6.sınıf öğrencilerimiz ile beraber gittik, gezdik, eğlenerek öğrendik ve öğrendiklerimiz doğrultusunda biraz da şaşırdık. Öğrencilerimiz, ‘’Vücudumuz’’ sergisini gezerken geçmiş ünitelerini tekrar etme fırsatı yakaladılar, ’’Evrenimiz’’ sergisi ile de son üniteler hakkında bilgi sahibi olurken şaşkınlıklarını gizleyemediler; aynı zamanda bir sonra ki yıl için de hazırlık yapmış oldular. Görsel, işitsel ve uygulamalı olarak soyut kavramları somutlaştırma imkânı yakaladılar.

81 öğrencimiz, 5 öğretmenimiz ve 1 yöneticimiz ile katıldığımız bilim gezimiz 7’den 70’e herkesin faydalandığı, kendisine yeni bilgi dağarcığı kazandırdığı, geçmiş bilgilerini pekiştirdiği, etkili ve interaktif bir bilimsel gezi oldu. Etkinliğimiz sonrasında öğrencilerimizin öğrendiklerini ve gözlemlediklerini pekiştirebilmeleri, etkinliğimizi daha kalıcı hale getirebilmeleri, bilim gezisini anlamlandırabilmeleri için düşünmeye, fikir üretmeye ve araştırmaya yönelik sorular içeren bir kaynak hazırlandık ve öğrencilerimize dağıttık. Hem eğlendiğimiz hem öğrendiğimiz bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

31 Ocak 2018 Çarşamba