SAİT GÜRSOY - YKS Öncesi Sınav Taktikleri ve Motivasyon Semineri

Nesibe Aydın Okullarının YKS Öncesi Sınav Taktikleri ve Motivasyon Semineri

Ulusal radyo ve televizyon kanallarında eğitim programlarından tanıdığımız Sait Gürsoy, Nesibe Aydın Okulları Ankara Gölbaşı Kampüsünde, “YKS Öncesi Sınav Taktikleri ve Motivasyon” semineriyle öğrencilerle buluştu. Gürsoy, 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan üniversite giriş sınavlarıyla ilgili sınav öncesi öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Nesibe Aydın Okullarının Yıldızlar Lisesi ile Gölbaşı Kampüsündeki, Anadolu ve Fen Lisesi 12. sınıf öğrencilerinin bizzat katıldığı, Antalya ve Konya Kampüslerindeki öğrencilerin de video konferans sistemiyle takip ettiği semineri, yaklaşık 650 öğrenci dinledi.

Düzenlenen seminer Nesibe Aydın Okulları Kurucusu, Eğitimci ve Yazar Nesibe Aydın’ın konuşmasıyla başladı. Sınav esnasında uygulanacak soru çözme yöntemleriyle ilgili öğrencilere taktik veren deneyimli eğitimci Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

“Sınavlara son bir ay kala eksik olduğunuz konularla ilgili yapacağınız ek çalışmalar ve düzenli soru çözümü sizlere ekstra 10, 20 hatta 30 puan kazandıracaktır. Kalan zamanınızı çok iyi değerlendirmeli ve kendinize program oluşturmalısınız. Motive olmalı, kimsenin konsantrasyonunuzu bozmasına izin vermemelisiniz. Sizler zaten bu sınava hazır ve daha iyisini başarmak için çalışan, bu ülkenin aydın geleceklerisiniz. Her şeyden önemli olan sizin ruh ve beden sağlığınızdır. Koyduğunuz hedeflere ancak sağlığınıza dikkat ederek ulaşabilirsiniz.” dedi.

Eğitimin usta kalemi Sait Gürsoy’un konuşmasıyla devam eden seminerde Gürsoy, öğrencilere değişen sınav sistemiyle ilgili bilgiler aktardı. Deneyimli Yazar öğrencilere:

“Sınava girmeden önce hangi bölüm sorularını çözeceğinizi mutlaka önceden belirlemiş olmalı ve belirlediğiniz strateji ile ilerlemelisiniz. Bu sınavda önemli olan, en fazla doğruyu yapmanın yanı sıra, en az yanlış yapmaktır.” dedi.

Gürsoy, öğrencilerin üniversite seçerken nelere dikkat etmeleri ve iş başvurusu yaparken nasıl düşünmeleri gerektiği konularında da öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Nesibe Aydın Okulları, 33 yıllık eğitim tecrübesi, disiplinli ve başarı odaklı eğitim modeliyle her yıl, Türkiye dereceleriyle birlikte, toplu ve yüksek başarı gerçekleştirerek öğrencilerini hedefledikleri üniversitelere yerleştirmektedir.

Semineri dinleyen öğrenciler için en büyük motivasyon kaynağı, seminere konuşmacı olarak katılan, Nesibe Aydın’ın geçen yılki mezun öğrencileri oldu. Mezun öğrenciler, geçen yıl son bir ayda yaptıkları çalışmaları ve deneyimlerini, bu yılki öğrencilere aktararak, onların hem motive olmalarını hem de rahatlamalarını sağlamış oldular.

21 Mayıs 2018 Pazartesi