Türkiye Çöl Olmasın

Okulumuza gelen TEMA VAKFI gönüllüleri bizlere ormanda yaşayan canlıların neler olduğunu anlattı. Bitki ve hayvanların ormanın için büyük bir yaşamı olduğunu, özellikle keçi, sincap, tilki ve ağaçkakanın ormanda yaşamayı çok sevdiğini, ormanda mantarın bulunduğu bölgelerin oksijen miktarının ne kadar fazla olduğunu ve buraların nemli yerler olduğunu, uğur böceğinin kaç beneğinin bulunduğunu, örümceğin kaç ayağı ve gözü olduğunu öğrendik. İbre yapraklı ağaçların çam ağacı olduğunu ve kışın bile yaprakların dökmediği bilgisine ulaştık. Yaprağını döken ağaçlardan oluşan ormanların varlığını öğrendik. Sincapların meşe palamudu yediğini fakat bu bitkiyi insanların asla yiyemediğini fark ettik. Gönüllülerin okulumuza getirdiği meşe palamudu tohumlarını seramıza ekerek can suyu verdik. Şimdi yeşillenmesi için heyecanla bekliyoruz.

Yazdıre-Posta