+90 850 733 1984                EN

Anasayfa YILDIZLAR ORTAOKULU 2. YABANCI DİL ÖĞRENCİLERİMİZ TÜM OKULLARIMIZIN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI’NI KUTLAR

Nesibe Aydın Yıldızlar Kampüsü ortaokul ikinci yabancı dil öğrencilerimizden İdil Delfin Soykan (7B), İrem Ada Erğin(5D) ve Duru Özveren (5A), bu yıl 101. Yıldönümünü kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’na şiirleriyle katıldılar.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadelemizin meşalesini yaktığı 19 Mayıs 1919 denince akıllarına gelen kelimeleri kağıda döktükten sonra Almanca, Fransızca ve İspanyolca karşılıklarıyla AVENİDAS tekniğini kullanarak şiirlerini yazdılar.

Ata’mızın gelecekte görmeyi hedeflediği evrensel değerleri benimseyen, özgür, sorumluluk sahibi, açık fikirli, yaratıcı, yerel ve küresel problemlere duyarlı, çözüm üretebilen, pırıl pırıl zihinli gençlerimiz imgeleme gücüyle kelime hazinelerinden oluşan şiirleri ikinci dillerinde bizlerle paylaştılar. 19 Mayıs’ta Atatürk’ü andılar. Gençlik ve spor bayramlarını kutladılar.

Evde kalarak sosyal izolasyondan geçtiğimiz bu zorlu günlerde Kolombiya’ya online bir yolculuk da yaptık. Kutlamalara Kolombiya’dan dünya kardeşlerimiz Depotivo Cali futbol takımından Juan Daniel  ve  América de Calli  takımından Luis Alejandro Paz katkı sağladılar. Okulumuza ve tüm ülkemizin gençlerine güzel mesajlarını ilettiler.

Bu vesileyle bu bayramın ekran karşısında kutladığımız son bayram olmasını , tüm bayramlarımızı göz göze, el ele, sağlıkla ve coşkuyla kutlamayı diler, emeği geçen tüm öğrencilerimize  ve onların destekçileri velilerimize ve bizleri kırmayıp videolarıyla tebriklerini ileten sporcularımıza teşekkürlerimizi sunarız.

Yıldızlar Ortaokulu Yabancı Diller Zümresi 2. Yabancı Dil Öğretmenleri

19 Mayıs 2020 Salı