+90 850 733 1984             EN

Anasayfa Kocaeli Halkı Nesibe Aydın Bilim Şenliğinde Buluştu

Akademik alanda gösterdiği başarıların yanında bilim, sanat ve spor alanlarında da üst düzey başarılar elde eden Nesibe Aydın Eğitim Kurumları, Kocaeli Kültür Merkezinde düzenlediği ve yaklaşık 5.000 kişinin katıldığı 2. STEM Fest etkinliği ile bilimsel çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Nesibe Aydın Eğitim Kurumları, Milli Eğitim Bakanlığı ve Hacettepe STEM & Maker Lab iş birliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen; 3-18 yaş aralığındaki bireylerin düşünsel yetkinliklerini, sorgulama kabiliyetlerini ve el becerilerini arttırmaya yönelik atölye çalışmalarını kapsayan STEM Fest’e 7’den 70’e çok sayıda bilim meraklısı akın etti.

Haydi Sen de Üret” sloganıyla organize edilen festivalde DNA Gözlemleri, Ebru Sanatı ve Drone Yapımı gibi 38 farklı atölye yer aldı. Öğrencilerle birlikte tüm ziyaretçilerin katılımına açık olan atölyelerinde bulunduğu festivalde yapılan kimyasal deneyler, boyama etkinlikleri ve bilimsel çalışmalar katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Milli Eğitim Bakanı Danışmanı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu ile birlikte festivalin açılış konuşmasını yapan Nesibe Aydın Eğitim Kurumları Başkan Vekili Sayın Mirkan Aydın; “Kocaeli’nde geçen yıl 3.000 kişinin katıldığı bilim festivalini, bu yıl 5.000 katılımcı ile gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Festivalde iş birliği yaptığımız Milli Eğitim Bakanlığı’na ve Milli Eğitim Bakanı Danışmanı Doç. Dr. Hilmi Çolakoğlu’na, STEM & Makers Fest/Expo Başkanı Prof. Dr. Gültekin Çakmakçı’ya ve Nesibe Aydın Kocaeli Okulları Kurucumuz Sn. Atilla Malçok’a teşekkür ederim. Aydınlık yarınımızın teminatı ülke çocuklarımızın gelişimi için bilimsel çalışmalara katkımız artacak devam edecek.” dedi.

1.000 kişilik deneyimli öğretmen kadrosu ile Ankara, Konya, Antalya, Kocaeli, Mersin, Gaziantep ve Diyarbakır Okullarında 6.000 öğrenciye eğitim veren Nesibe Aydın Eğitim Kurumları, 10 Şubat’ta Mersin, 7 Nisan’da Antalya, 14 Nisan’da Diyarbakır, 21 Nisan’da Gaziantep, 27 Nisan’da Konya ve 17 Mayıs’ta Ankara’da düzenleyeceği STEM Fest etkinlikleri ile bilimsel çalışmalarına devam edecek.

08 Ocak 2019 Salı