2018 Okul Sporları Türkiye Satranç Şampiyonası

Okul sporları Türkiye Satranç Şampiyonası 2-6 Mayıs 2018 tarihleri arasında Kütahya’da yapıldı.  Bu şampiyonaya, 28 Mart-01 Nisan 2018 tarihleri arasında Adana’da yapılan Bölge Şampiyonasında ilk dörde giren Özel Nesibe Aydın Ortaokulu Küçük ve Yıldız Satranç Takımları Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanmışlardı.

02-06 Mayıs 2018 tarihleri arasında Kütahya’da yapılan Okul Sporları Türkiye Satranç Şampiyonası diğer gruplarda ilk dörde girmeyi başaran en güçlü takımların katıldığı bir turnuva olması sebebiyle çok çekişmeli maçların oynandığı bir turnuva oldu. 6 kategoride toplam 116 takım 593 sporcu 4 gün boyunca deyim yerindeyse satrançla yatıp satrançla kalktılar.

Turnuvaya 15 sırada başlayan beşinci ve altıncı sınıf öğrencilerimiz Ali Efe Aslan, Hazar Yetim, İbrahim Arda Aynur, Özgür Yalçın ve Umut Erdem Aydoğar’ dan oluşan Küçük takımımız iki galibiyet, bir beraberlik ve üç yenilgi ile turnuvayı başladığı gibi 15. Sırada tamamladı. Türkiye Şampiyonasına 10. Sırada başlayan kadrosunda; yedinci ve sekizinci sınıf öğrencilerimizin ve 13 yaş Dünya İkincisi Can Dolgun, Bora Yüksel, Ömer Berker Dönmez, Canberk Özdemir ve Kuntay Rüştü Yılmazın bulunduğu Yıldız satranç takımımız ise iki galibiyet, iki beraberlik ve iki yenilgi ile Türkiye onuncusu oldu.

Nesibe Aydın Eğitim Kurumları olarak, Sevgili öğrencilerimize ve satranç öğretmenimiz ile kıymetli velilerimize teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

11 Mayıs 2018 Cuma