NESİBE AYDIN DOĞAL YAŞAM YAZ OKULU

2015-2016 ÖĞRETİM YILI

NESİBE AYDIN DOĞAL YAŞAM YAZ OKULU

Şehirlerde yaşayan çocuklarımız, çoğu zaman kapalı alanlarda televizyon veya bilgisayar karşısında, sanal ortamlarda günlerini geçirmektedir.  Toplumla kopuk olan hayat tarzının mutlaka doğal bir şekle, doğayla iyi ilişkiler içerisinde olan bir forma dönüştürülmesi, çocuklarımızın hayata daha sağlıklı başlamalarını sağlayacaktır.

Nesibe Aydın Okulları, bu düşünceden hareketle oluşturduğu yaz okulu programını başarı ile sürdürmektedir. Öğrencilerimizin yaş özellikleri dikkate alınarak hazırlanan bu program; beceriyi ön planda tutmakta, yaratıcılığı geliştiren, bilgi açısından hafif, yaparak yaşayarak öğrenme modeli ortaya koymaktadır. DOĞAL YAŞAM YAZ OKULUprogramına katılan öğrencilerimiz; doğa ile iç içe geçirecekleri bir tatil fırsatına sahip olmaktadırlar.

Yukarıda sözü edilen DOĞAL YAŞAM YAZ OKULU  programıyla öğrencilerimiz; bireysel becerilerini geliştirirken sosyalleşecekler, eğlenirken öğrenecekler, yeteneklerini keşfedecekler.

Öğrencilerimiz, katılacakları Doğal Yaşam Yaz Okulu sayesinde doğayla ilişki içinde olma imkânı elde edecekler ve programımızda yer alan;

• Eller Toprakta Atölyesi (Tarım)
  • Lezzet Atölyesi (Aşçılık)
  • Yap-Yakıştır Atölyesi (Terzilik)
  • Ahşap Tasarım Atölyesi (Marangozluk)
    • Bilim ve Deney gibi atölyeler sayesinde, hayatla daha sıkı bir bağ kuracaklardır.

Ayrıca;

• Yüzme
  • Takım Oyunları
  • Bisiklete binme gibi etkinliklerle spor ve hareket ihtiyaçlarını karşılayacaklardır.

Nesibe Aydın Doğal Yaşam Yaz Okulunda;

• Haftalık etkinlik programları, grupların yaş özellikleri gözetilerek düzenlenecek ve uygulanacaktır.
  • Öğrencilere her gün sabah ve ikindi kahvaltısı ile öğle yemeği sunulacaktır. Gelişme çağında olan ve spor yapan çocukların günlük kalori ve besin öğesi ihtiyaçları göz önüne alınarak belirlenen menüler, hijyen kurallarına uyularak, Nesibe Aydın Okullarının tesislerinde hazırlanmaktadır.
  • Okul sağlık hizmetlerimiz tüm gün öğrencilerimizin hizmetinde olacaktır.
  • Program, Nesibe Aydın Eğitim Kurumlarının, alanında uzman birimleri (Anaokulları, İlkokul; Sanat Akademisi, Spor Kulübü ve Bilim Kurulu danışmanlığında) tarafından yürütülecektir.

Tesisimiz

Tüm etkinlikler için Gölbaşı kampüsümüz kullanılacaktır.

Etkinlik Alanlarımız:

• Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Açık-Kapalı Basketbol Sahaları, Tenis Sahası, Tırmanma Duvarı,  Çim Futbol Sahası, Masa Tenisi Alanı, Jimnastik Salonu ve Spor Salonları
  • Tarım Alanları, Hayvan Çiftliği, Mağaralar, Çocuk Parkı, Piknik Alanları, Orman Alanı, Konferans Salonu, Drama ve Dans Salonları
  • Dikiş ve Marangoz Atölyesi, Yaratıcı Sanatlar Atölyeleri, Mutfak

DOĞAL YAŞAM YAZ OKULUPROGRAMI ETKİNLİKLERİ VE İŞ TAKVİMİ

1. Dönem 20 Haziran-1 Temmuz (Bayram tatili nedeniyle 2 hafta yapılacaktır.)
2. Dönem 11 Temmuz-29 Temmuz
3 Dönem 1 Ağustos-19 Ağustos

PROGRAMIN UYGULANMASI İLE İLGİLİ DETAYLAR

• Sabah kahvaltıları açık büfe olarak bahçede yapılacaktır.
  • Bisiklet, scoother, kaykay, paten etkinliği için öğrenciler araçlarını kendileri getireceklerdir.
  • Her dönemin bir kez okul dışı gezi yapılacaktır.

Dönem Ücretleri

Kayıt ücretlerine eğitim, yemek, ulaşım ve KDV dahildir.

yaz okulu

Yazdıre-Posta

Anaokullarımızdan Haberler

Yarı Yıl Tatili Yol Haritamız